Woodlite, Karlstad är idag Sveriges största företag inom torrhyra av ljusutrustning och har ca 1500 armaturer från Clay Paky till förfogande. Då efterfrågan ökar fortsätter Woodlite investera och den senaste investering från Interlite består av inte mindre än 251 stycken CLAY PAKY Scenius. Woodlite har sedan tidigare 22st Scenius Spot som använts flitigt på bland annat Melodifestivalen och Talang. Nu utökar Woodlite med 189 Scenius UNICO samt 62 Scenius Profile och första jobbet för dessa armaturer var World Expo i Kazakstan.

Utanför Sverige har Scenius-familjen redan hunnit medverka i produktioner som Ed Sheeran World Tour, Luke Bryan Kill The Lights Tour, Eurovision Song Contest Ukraina samt Skunk Anansie´s European Tour m.fl.

Samma ljuskälla men tre olika armaturer för alla behov.

Scenius Spot kom först och blev den första armaturen med den nya ljuskällan Lok-it! HTI 1400/PS Lamp från Osram. Scenius Spot erbjuder ett zoomomfång från 8-48°, ett ljusutbyte som kan jämföras med tidigare armaturer på 1500W samt ett CRI-värde som återger färger på ett sätt vi aldrig tidigare skådat med en metallhalogen. Självklart är Scenius Spot bestyckad med alla effekter du kan förvänta dig i en professionell spot i toppskiktet som CMY-mix, ett färghjul med sju färger och linjär CTO. Auto focus tracking, två roterbara gobohjul med utbytbara gobos, en roterande prisma, ett utbytbart grafiskt hjul samt frost och iris med mycket hög precision.

Läs mer om Scenius Sport - och skapa din offertförfrågan

Nästa armatur i familjen var Scenius Profile.
Scenius Profile är byggd med samma fina komponenter som Scenius Spot men med några skillnader. En helt ny reflektor har utvecklats för att eliminera hotspot och skapa en helt jämn ljusbild över hela projiceringen men kan bytas till samma reflektor som Scenius Spot för att erhålla än högre ljusutbyte i centrum av projiceringen. Det grafiska hjulet är här utbytt mot ett spadpaket som ger dig än fler möjligheter än tidigare profiler. Spadpaketet består av fyra oberoende överlappande blad som nu kan skapa än fler former än dess konkurenter. Clay Paky´s exklusiva ”curtain effect” tillåter varje blad att gradvis släcka ut hela projiceringen. Spadpaketet kan även roteras 90° grader runt sin egen axel. Gobosektionen är här bestyckad av två hjul, ett roterbart med sex roterande gobos och ett med åtta fasta. Scenius Profile är den optimala armaturen för TV, teater och stora event där hög precision, effekt och färgåtergivning är ett krav.

Läs mer om Scenius Profile och skapa din offertförfrågan

Sist men inte minst presenterades Scenius UNICO.
Scenius UNICO har fått det bästa av tre världar.  Ett effektpaket med roterbar gobo, prisma, grafiskt hjul, iris samt frost. Förutom detta hittar du också färgmodulen med CMY, färghjul samt steglös CTO. Tittar vi närmare hittar vi även samma spadpaket som sin syster Scenius Profile. Men inte nog med det, för att verkligen göra Scenius UNICO till en äkta hybrid erbjuder den ett zoomomfång från 5 till 55°. Scenius UNICO kan leverera en otroligt stark koncentrerad beam för de största arenorna för att i nästa scen agera en bred spot eller kraftfull wash.

Läs mer om UNICO - och skapa din offertförfrågan