Under Prolight + Sound i Frankfurt 4-7 April presenteras spännande nyheter från Clay Paky.
Vi på Interlite är självklart på plats hela veckan och hoppas få träffa dig där. Vi utgår från W-DMX monter C50 i hall 3 dit ni är mycket välkomna. Läs mer i vår Monterguide - överblick av Interlites varumärken

Axcor LED Profile 900

Clay Paky lanserar Axcor LED Profile 900 som visar vägen till den första LED Profilen och steget in i framtiden till mer energieffektiva lösningar för scen och event.

Axcor har en 900W LED modul som ger hela 24 000 lumen i ljusutbyte vilket ligger i samma nivå som Scenius Spot/Profile med en 1400W metalhalogen ljuskälla. Axcor LED Profile 900 är en fullutrustad profilarmatur med både spadpaket och animationshjul.

Armaturen är också den första i Clay Pakys nya elektroniska plattform som är framtagen tillsammans med Osram utvecklingsavdelning för att skapa en marknadsledande armatur till både uthyrningsbolag och fasta installationer.

 

 

K-EYE HCR

Efter B-EYE kommer nu, K-EYE HCR. På samma sätt som Clay Paky skapade en revolution i höga och stabila CRI-värden med Scenius Spot och Scenius Profile så kompletteras nu dessa med en LED-Wash med högsta CRI-värde på 99 och ett lägsta på 95. K-EYE HCR använder inte traditionella RGB+W dioder utan en exklusiv LED från Osram med RGB + Amber, Lime och Cyan för att skapa en jämn färgmix och extremt höga CRI värden.

Detta tillsammans med ett nyutvecklat linssystem från Osram optik division gör att K-EYE HCR passar utmärkt in i TV, Teater eller andra applikationer där färgåtergivning är extremt viktig.

Armaturen är WASH utan effekter som finns på t.ex. B-EYE med roterande lins och pixel kontroll. K-EYE HCR är liksom Axcor Profile 900 byggd på den senaste elektronikplattformen och har fått en helt ny design från Clay Paky.

 

Scenius UN1CO

Först kom Scenius Spot, sedan Scenius Profile och nu kommer Scenius UN1CO.

Alla armaturer bygger på Osrams speciella ljuskälla HTI 1400 för bra färgåtergivning men UN1CO är en så kallad WashBeam.

Till skillnad från sina syskon Scenius Spot och Scenius Profile så är Scenius UN1CO en HYBRID där man har både animationshjul och spadpaket samt att man får en zoom på 5-55 grader för att skapa en ”BEAMISH” funktion.

Kombinationen med Beam, Spot, Profile och Wash i en enhet ger en väldigt flexibel armatur som kan appliceras på flera användningsområden med ett otroligt högt ljusutbyte.

 

Mythos 2

Mythos från Clay Paky är världen mest sålda HYRID armatur med 470W ljuskälla.

Mythos 2 är bestyckad med den nya ljuskällan Sirius 440 från Osram som ger lika högt ljusutbyte som tidigare Platinum 20 från Philips.

I denna uppdatering av Mythos 2 finns även ett helt nytt dimmerpaket som ger en mycket jämnare dimmer är tidigare version. En glad nyhet till alla befintliga Mythosägare är att existerande Mythos kan uppdateras till Mythos2 till ungefär samma kostnad vad enbart en Platinum 20 ljuskälla kostar och då får man ett komplett paket med Sirius 440, ny ballast samt det nya dimmerpaketet.