Den populära damathrillern Nattryttarna gick i höstas på Cmore som är en fritt baserad på de omskakande händelser som förekom på ett välkänt ridcenter under 1990-talet. Vi på Interlite är stolta över att ha har levererat över 80st special kapade LEDTAPE med 2835 dioder i 4000K med över 90 i CRI levererades på några få veckor mitt i semestertiderna.

Hur länge har du jobbat som TV och bildproduktion och vad jobbar du mest med?

Jag har jobbat i filmbranschen med ljussättning i 17år ungefär. Primärt har det varit reklamfilm men även någon långfilm eller tv-serie per år. 

Du kom i kontakt med Interlite AB för du eftersökte LED tape med höga krav på kvalité och färgåtergivning. Fick du den hjälpt du behövde?

Ja men det får jag säga att jag fick. Det är ett svårnavigerat produkt område och det var mitt i ett leverantörs byte å er sida. Därav blev det många frågeställningar, där väl ingen hade på full koll på utbudet. Men vi kunde, tillsammans med den nya leverantören, hitta några alternativ som mötte behoven. 

Du behövde specialbeställda längder och snabb leverans, fungerade det bra med leveransen och varorna var enligt specifikation?

Just leveranstider var något jag tog upp vid första kontakten, då vi generellt inte har så lång framförhållning på filmsidan som de här produkterna i dagsläget kräver. Därtill vårt behov av att testfilma med produkterna, för att säkerställa att det fungerar enligt önskemål, gör att vi behöver räkna dubbla leveranstider. Där hade man önskat att produkt tester lagerhålls i Sverige. Samt möjlighet till expressproduktion/-leverans från fabrik. Men det gick ihop till sist med någon timmes marginal den här gången.

I TV Serien nattryttarna som Ni använder Interlite LED tape produkter, hur använder dem i filminspelning?

En stor del av handlingen utspelar sig i ett stall kring år 1990 med tidstypiska lysrörsarmaturer. Det var den miljö som i huvudsak fick oss att titta på led-tejp. Där såg vi nyttan av det stora dimbara output spannet. Att dagtid, med solen strålande utanför, ha tillgång till ett par steg mer exponering än lysrör och att under kvällstid komma ner till några få procent output med bibehållen färg. Vi valde även att lägga tid på att ge alla armaturer separata dmx-kanaler för ett snabbt och fritt arbetsflöde under inspelning. Installationen av den mått beställda led-tejpen är otroligt snabb. Kabeldragning i ett stall med verksamhet tog ett par dagar men det hade vi igen under inspelning när tiden är dyrbarare. 

Är det vanligt idag att man använder denna typ av produkter i filminspelning och hur använder man dem oftast?

I mindre skala används led-tejp av olika typer relativt ofta. Det kan handla om att förstärka fotogenlampor som skådespelare bär runt på, olika lösningar kring köksbänkar och andra trånga utrymmen, bil interiörer eller scenografiska skyltar till exempel. Den omfattningen vi använde det under nattryttarna är ovanligare och kräver i dagsläget ofta längre framförhållning än vad vi vanligen har. Men intresset för den här typen av produkter och lösningar finns definitivt.