"Bullen var en kreativ ljusdesigner, tekniker, kollega, mentor, inspiratör och vän. Du som vill förkovra dig inom ljus får den här boken gratis för att jag vill hedra hans minne och hjälpsamma anda - sprid den till alla som kan ha nytta av den. Du kan stötta ljuskollegor genom att donera till Bullen Awards som delas ut årligen."

Ett intiativ av Ulf Sandström till stöd för Bullen Awards.

Interlite vill hjälpa att sprida Bullens minne och att dela kunskap inom branschen genom denna bok som nu blir fri.

Ladda ner boken gratis som PDF - Grundläggande Ljusteknik

Om boken:

"En bok för dig som är i ett sammanhang där ljuset påverkar ditt resultat. Inom musik, teater, revy, museum, utställning och under- hållning. Till dig som är eller vill bli scentekniker, scenograf, arkitekt, kameraman, regissör, skådespelare. I skolans aula. I offentlig miljö. För utställningar och museum. I skyltfönster. För inredning. Till dig som arbetat många år med ljus och vill ha tillgång till en sammanfattning. Till dig som arbetar med foto, video eller film. Till dig som håller kurser i grundläggande ljus- teknik för andra. Till dig som är nyfiken på ljusteknik.

Lite kunskap om ljus kan göra stor nytta i alla situationer där teater, musik, människor eller föremål presenteras. Det är inte komplicerat. All ljussättning följer vissa grundläggande fysikaliska förutsättningar och regler. Genom att känna till dessa grund- läggande faktorer kan du lättare använda ljus medvetet som ett konstnärligt eller funktionellt hjälpmedel. Oavsett förkunskaper"