På mässan Prolight+Sound i Frankfurt lanserade Clay Paky tre nya produkter internationellt för första gången vilket väckte stort intresse bland branschfolk. Deras tre produkterna var stjärnorna i den demo/multimedia ljusshow som besökarna fick ta del av som ackompanjerades av utmärkta artister och olika cover band. 

Scenius profil var en av de tre produkterna som väckte stor uppmärksamhet. Dess avancerade optik med 1400W OSRAM urladdningslampa ger mycket högt ljusflöde och en utmärkt CRI. It´s framing system består av fyra oberoende överlappande blad som skapar former av alla storlekar och proportioner genom att arbeta samtidigt på fyra olika fokalplan

Hepikos är en 700W washlight som kombinerar låg energiförbrukning med färgkvalitet, utan kompromisser. Tack vare sin PC frontlins (Ø 185mm) och smala 5 ° spridningsvinkel, kan fixturen också producera en skarp, tjock balk, som kan användas för slående, färgstarka flygbildseffekter.

SharBar är en avancerad moving LED bar med funktioner som omvandlar den till en helt ny multi-beam effect light. Den har rum för sex 30W kraftfulla nya OSRAM Ostar RGBW lysdioder. Den optiska enheten som är kopplad till varje lysdiod består av ett motoriserat system med dubbla spegel: detta innebär att varje ljusstråle kan riktas oberoende av de andra eller låst inom en 60 ° (+/- 30 °) kon. Tack vare denna geniala optiska enhet, kan Shar-BAR producera en effekt som liknar sex separata lampor som arbetar synkront eller asynkront.

En av de produkter som stack ut med sin imponerande siluett i Clay Pakys monter var LARPY. Den första strålkastaren med FOSFOR laserteknik. Dock är det fortfarande bara ett produktions koncept men ny utveckling förväntas under de kommande månaderna.

Clay Paky som i år firar 40-års jubileum berikar även sitt sortiment med en rad enheter för arkitektonisk belysning då efterfrågan på ”stad försköning” som involverar professionell belysning har ökat. De har även avsikt att bredda urvalet succesivt för framtiden. Det inkluderar Spherilight, GlowUp (en bärbar batteridriven färgväxlare för tillfälliga installationer), och den nya Odeon linjen. Odeon är en serie av "rena" arkitektoniska armaturer, som är utformade för arkitekter efter deras egna krav och behov. De finns mer än trettio olika modeller och kan anpassas ytterligare i fråga om storlek och finish.

Pio Nahum, Clay Paky VD, berättade historien om företaget med stolthet och känsla, betonade att  "Clay Paky must always look to the future. It must innovate continuously on the basis of its business know-how and wealth of experience to ensure a bright success for years to come.”